Ontdek de meest bijzondere eilanden ter wereld!

Stranden, palmbomen, helderblauwe wateren: een droom die uitkomt! Eilanden zijn geweldig. Het ene eiland is nog bijzonderder dan de ander. Hieronder delen wij een paar van de meest unieke eilanden die je gezien wilt hebben!

Formentera, Spanje

Formentera is een klein eiland voor de kust van Ibiza, in Spanje. Dit is een echt chill eiland, met prachtige witte zandstranden, azuurblauwe oceanen en een relaxte sfeer. Een boottocht naar Formentera is een geweldige manier om het eiland te verkennen en te genieten van de verschillende stranden zoals Playa de ses Illets, ook wel het mooiste strand van Formentera.

Socotra, Jemen

Socotra is een archipel in de Indische Oceaan, voor de kust van Jemen. Het is een echt uniek ecosysteem met planten en dieren dat je alleen hier kunt vinden. Als je van vogels kijken houdt, zit je hier goed. Er zijn onwijs veel verschillende vogelsoorten te zien, waaronder de Socotra Grosbeak.

Palau, Micronesië

Palau is een archipel in Micronesië, in de westelijke Stille Oceaan. Dit is echt een paradijs voor duikers en snorkelaars, met veel koraalriffen en een grote diversiteit aan tropische visen en schildpadden. Er zijn ook veel grotten en blauwe gaten te vinden in Palau, waaronder de beroemde Jellyfish Lake. Hier kun je zwemmen tussen de jellyfishes zonder dat ze je aanraken.

Easter Island, Chili

Easter Island, ook wel Rapa Nui genoemd, ligt in de Stille Oceaan op zo’n 3500 kilometer van Chili. Het is beroemd om zijn grote stenen beelden, genaamd Moai, die over het hele eiland te vinden zijn. Er zijn meer dan 800 Moai op Easter Island, sommige van wel 21 meter hoog. Niemand weet precies waarom deze beelden er staan, maar het is wel super indrukwekkend om te zien!

Santorini, Griekenland

Santorini is één van de Cycladen eilanden in de Egeïsche zee. Het is een van de meest populaire eilanden voor vakantiegangers, met prachtige witte huisjes, blauwe koepeltjes en een adembenemend uitzicht op zee. Ook is het een eiland met een rijke geschiedenis, met de overblijfselen van de Minoïsche beschaving die nog steeds te vinden zijn op het eiland.