Hoe werkt een Tesla laadpaal

Tesla is een echte pionier op het vlak van elektrische wagens. In enkele jaren groeide de populariteit van deze prestigemerk opvallend. Naast hun exclusief ontwerp zijn autoliefhebbers vooral gewonnen voor hun opmerkelijk snelle oplaadtijd. Wat zijn de meest opvallendste verschillen tussen het opladen van een Tesla en de groeiende concurrentie van elektrisch aangedreven wagens? andere elektrische auto? Kortom, hoe werkt een tesla laadpaal?

Elektrisch rijden in Nederland

Elektrisch autorijden zit ook in Nederland in de lift. De groei hangt nauw samen met het beschikbaar aantal laadpalen. Nederland beschikt nu over bijna 55000 laadpalen verspreid over alle provincies. Trotse bezitters van een Tesla kunnen niet alleen aan deze oplaadpalen terecht. Ze beschikken wereldwijd over hun eigen Tesla laadpalen, het Supercharger- netwerk. Die exclusieve Tesla laadpalen zorgen voor een opvallende primeur: ze laden de batterij van een Tesla wagen op in gemiddeld 30 minuten. De oplaadtijd van klassieke laadpalen varieert tussen één en vier uur.

Tesla’s hebben grotere batterijen

De batterij van een Tesla zijn opmerkelijk groter dan van andere elektrische wagens. Die grotere batterij verlengt de actieradius van een Tesla wagen opmerkelijk. Topper op dit vlak is de Tesla Longrange. Die legt met één volle batterij meer dan 500 kilometer af. De gemiddelde actieradius van de concurrentie ligt lager dan 400 kilometer. De meest recente Tesla modellen hebben nog een niet te onderschatten voordeel. Ze kunnen hun accu zelfs tijdens het rijden al voorverwarmen wat de laadtijd aanzienlijk inkort. De Tesla batterij heeft zo de meest optimale temperatuur om snel op te laden.

Laadpaal advies voor de Tesla Model S

De Tesla model S batterij laadt maximaal 17KW laden. Dat zorgt er voor dat je je Tesla batterij moeilijk thuis kunt opladen. Dat lost deze constructeur van elektrische wagens op met een 11KW aansluiting. Dat is de eenvoudigste oplossing om je Tesla thuis op te laden. voor een laadpaal thuis voor uw Tesla model S. Bij het thuis laden van je accu Tesla Model S moet je met nog andere energie slurpende toestellen rekening houden. Het tegelijk opladen met je Tesla Model S batterij zorgt al voor overbelasting waardoor de hoofdzekering kan uitvallen en je laadpaal geen stroom meer levert. Elk nadeel heeft een voordeel en dat is ook hier het geval. Zijn er geen grote energieverbruikers actief dan kun in huis? Dan kun je deze Tesla batterij  met een maximum van 17KW opladen. Dat komt overeen met een laadsnelheid van 75 km per uur, zonder overbelasting door het gebruik van de laadpaal.

Eigen navigatiesysteem zoekt korst bijzijnde oplaadpaal

Lang zoeken naar een Tesla laadpaal is er niet bij. Elke Tesla is namelijk uitgerust met een navigatiescherm, waarop alle laadstations in Nederland te zien zijn, zelfs laadstations van andere bedrijven. Veel van die laadpalen bevinden zich op parkings nabij wegrestaurants, tankstations of wifi-spots. Voor een tekort aan laadpalen moeten Nederlandse Tesla bestuurders niet vrezen. Het net wordt constant uitgebouwd. En Tesla batterijen kun je ook nog altijd thuis opladen met een stopcontact en laadkabel.