Elektrisch rijden: waarom wel en waarom niet?

Er zijn in een paar jaar tijd ontzettend veel mensen overgestapt op elektrisch rijden, maar waarom? Een elektrische auto brengt veel voordelen met zich mee. Zo verbruik je weinig fossiele brandstof en zit er een gunstige bijtelling op. Dat laatste is voor veel zakelijke rijders en bedrijven interessant. Laadpalen schieten als wortels uit de grond en er wordt ook geëxperimenteerd met elektrische deelauto’s in bepaalde steden.

Waarom kiezen voor elektrisch rijden?

Naast dat elektrisch rijden erg duurzaam is zie je het ook terug in je portemonnee. Benzineauto’s verdwijnen snel uit het wegverkeer en er zijn al autofabrikanten die aangeven in de toekomst deze auto’s niet meer te produceren. Als je als bedrijf zijnde een duurzaam imago wil uitstralen is een elektrisch wagenpark een mooie uitkomst. In het begin waren er alleen maar Tesla’s op  de weg, maar tegenwoordig hebben andere autofabrikanten ook elektrische auto’s geïntroduceerd. Volkswagen heeft ook de kortgeleden de Volkswagen ID 3  op de markt gezet.

Elektrisch het hele land door?

Er zit natuurlijk veel verschil in elektrische auto’s. Een Tesla Model 3 is een auto met redelijk veel vermogen met een flinke actieradius op. Met deze auto rijd je moeiteloos het hele land door. Er zijn ook kleinere elektrische auto’s die weer uiterst geschikt zijn voor het stadverkeer. Mocht je dus alleen dicht bij huis werken is het zeker niet verkeerd om uit een ander segment elektrische auto’s te kiezen.

Waarom niet kiezen voor elektrisch rijden?

Een elektrische auto heeft ook enkele nadelen. Het opladen kan nogal een tijdje duren. Je hebt nu inmiddels ook snel laden, maar je bent alsnog 40 minuten kwijt voor een redelijk volle accu. Veel mensen vinden op vakantie gaan met een elektrische auto minder leuk, want om de 3/4 uur sta je weer een klein uurtje te laden. Zo kun je bij de reis wel een paar uur laadtijd erbij op rekenen. Als je van plan bent om een auto volledig te kopen in plaats van te leasen moet je er wel rekening mee houden dat de aanschafprijs wel een stukje hoger ligt.

Conclusie

Elektrisch rijden is de toekomst, steeds meer bedrijven stappen over op elektrisch auto’s. laadpalen kunnen thuis worden aangesloten dus je kunt elke dag met een volle accu de weg weer op. Dus wie houdt je nog tegen?