Een minimale WA autoverzekering is verplicht

Wanneer je op zoek gaat naar een autoverzekering met goede voorwaarden en een beste prijs, dan kom je er al snel achter dat er verschillende soorten autoverzekeringen af te sluiten zijn. Zo kun je kiezen voor een:

  • WA autoverzekering
  • WA Casco autoverzekering
  • All Risk autoverzekering

Jij mag zelf kiezen voor welke dekking je gaat. De enige verplichting die je hebt, net zoals alle andere mensen die in Nederland wonen en een auto op hun naam hebben staan, is dat je een minimale WA autoverzekering dient af te sluiten. Doe je dit niet, dan kun je binnen de kortste keren een boete op je deurmat verwachten van de RDW. De RDW kan namelijk in een systeem zien dat jij zojuist een auto op je naam gezet hebt maar nog geen autoverzekering afgesloten hebt. De eerste boete is 400 euro, ieder jaar dat je niet verzekerd rondrijdt mag de RDW je drie boetes geven. In het totaal kan dit dus oplopen tot 1200 euro per jaar, dat is vele malen meer dan een goedkope autoverzekering per jaar kost. Ook wanneer jouw gekochte auto niet op de openbare weg verschijnt om wat voor reden dan ook, ben je verplicht deze te verzekeren.

Vind snel de goedkoopste autoverzekering

Het is dus noodzaak dat jij zo snel mogelijk een goede maar goedkope autoverzekering vindt voor jouw auto. Autoverzekeringen vergelijken op Autoverzekering.nl gaat handig en is snel. Het afsluiten van een autoverzekering is maatwerk. De verzekeraar kijkt bij het berekenen van je premie naar je leeftijd, je woonplaats, de auto die je wilt verzekeren, het aantal kilometers dat je rijdt en het aantal schadenvrije jaren die je hebt opgebouwd. Daarbij hanteert elke verzekeringsmaatschappij ook nog eens andere voorwaarden. Sommige voorwaarden zijn gunstig voor jou, andere niet. Daarom is de goedkoopste autoverzekeraar voor jou anders dan voor je broer bijvoorbeeld.

Je autoverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen

Wanneer je een basisdekking gekozen hebt, dus WA, WA Casco of Allrisk, kun je deze autoverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Aanvullende dekkingen zorgen voor nog meer zekerheid op de weg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Ongevallen-inzittenden verzekering, de schade-inzittenden verzekering, de rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen of de verhaalsbijstandsverzekering. Ook zou je jouw verzekering nog kunnen uitbreiden met een pechhulpverzekering of een no-claimbeschermer. Voor elke aanvullende dekking betaal je een klein bedrag meer aan verzekeringspremie. Aan jou de keus welke aanvullende dekkingen noodzakelijk zijn en welke overbodig. Op autoverzekering.nl kun je precies nalezen waarvoor welke dekking geldt zodat je een goede keus kunt maken.